CORONA DA İKTİDARIN HALKIN İRADESİNİ AYAKLAR ALTINA ALMASINA ENGEL OLAMADI

Tüm dünyanın ve bu arada Türkiye’nin de Corona virüsü ile uğraştığı bir dönemde fırsatları kazanca çevirme konusunda usta olan, virüs nedeniyle oluşan ortamı anti demokratik ve otoriter uygulamaları için kullanan AKP Hükümeti, bu kez de 5 HDP belediyesine kayyum atadı, belediye başkanlarını gözaltına aldı.
Kendi partisinden olmayan yerel yönetimleri iktidarı için tehdit olarak gören ve bu nedenle çalışmalarının önüne engeller çıkartan AKP hükümeti, konu Kürdistan’daki belediyeler olunca hak gaspına başvuruyor, belediye başkanlarına oy verenlerin iradesini ayaklar altına alıyor.
AKP hükümetinin, rahatsız duyduğu ve hedefine aldığı Kürdistan’da yerel yönetimleri devletleştirme politikasının da bir devamı olan HDP belediyelerine kayyum atama politikasını şiddetle protesto eden Partimiz, tüm duyarlı, ilerici, devrimci ve demokratik güçleri seslerini yükseltmye eçağırır.
gözaltına alınan belediye başkanları bir an önce serbest bırakılmalıdır.
15 Mayıs 2020
PSK-Kürdistan Sosyalist Partisi