top of page

Para dönmüyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ( TOBB ) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ekonomide çalkantı yaşandığını söyledi. Döviz, faiz, enflasyonun üçünün birden yükseldiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Piyasada gözle görülür bir yavaşlama var, para dönmüyor. TOBB olarak odalar ve borsalarımız vasıtasıyla piyasaların nabzını ilk elden tutuyoruz. Sıkıntıları tek tek anlatıyoruz. Sonra bunları Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, bakanlarımıza iletiyor ve acilen önlem almasını talep ediyoruz” dedi.

AYNI GEMİDEYİZ’ ÇIKIŞI

Hisarcıklıoğlu, Çorum İli Odalar ve Borsalar Müşterek İstişare Toplantısı ve Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada, iş dünyası ile finans sektörünün aynı gemide olduğunu ifade etti.

‘BİRİMİZE BİR ŞEY OLURSA, DİĞERİNE DE OLUR

Cumhuriyet’te yer alan habere göre TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Herhangi birimize bir şey olursa, yani bize bir şey olursa onlara olur, onlara bir şey olursa bize olur açık söyleyeyim. Eldekini muhafaza etme dönemi. Tüccar ve sanayicimizin ticaret, üretim ve istihdam kapasitesini korumamız lazım. Kapanan her bir işletme, üretimi durduran her bir fabrika hepimizin, 80 milyonun kaybı demektir. Bizler her gün faizlerle, kurlarla ve her gün karşımıza çıkan farklı bürokratik mevzuatla mücadele halindeyiz. Bin bir türlü sıkıntı yaşarken devletimizden tek istediğimiz var, yanımızda olduğunuzu göstermesidir” ifadesini kullandı.

DOLARIN ‘TURŞU’SUNU’ HEDİYE ALMIŞTI AKP hükümetinin ABD ile rahip Brunson meselesinde çıkardığı kriz sonrası TL’nin dolar karşısındaki büyük değer kaybına tepki gösteren turşu üreticisi firma, doların turşusunu kurmuştu.

İleri Hatırlatıyor

Doların turşusunu kurdular

Dolar turşuları, firma yetkilileri tarafından stantları gezen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan'a hediye edilmişti. Hisarcıklıoğlu da dolar turşusunu alarak firma yetkililerine teşekkür etmişti.

bottom of page